Uitgebreide gebitrehabilitaties - Tandartsenpraktijk Beijerinck

Uitgebreide gebitrehabilitaties

Blauwe lucht

Wanneer er veel tanden of kiezen verloren zijn gegaan of wanneer er veel slijtage aan het gebit is door bijvoorbeeld knarsen of erosie, is een goed onderbouwd behandelplan nodig om het gebit weer goed te restaureren.

Er worden naast röntgenopnames ook lichtfoto’s en afdrukken/mondscans van uw hele gebit genomen om te kijken naar de huidige beet en functie van het gebit. Er wordt in het mondonderzoek gekeken welke kiezen missen, hoeveel weefsel er mist, of er tanden/kiezen zijn uitgegroeid, wat de gezondheid is van de andere tanden/ kiezen, de gezondheid van het tandvlees en steunweefsel is en op welke wijze er weer een mooie maar ook goed functionerende dentitie kan worden verkregen. Bestaande problemen zullen worden meegenomen in het behandelplan, zodat we een gezonde beginsituatie hebben.

Bij gebitsslijtage maken we een proefopzet hoe het gebit weer in normale hoogte en anatomie kan worden opgebouwd. Deze gebitsmodellen worden besproken met u en als ze naar wens zijn kunnen deze worden overgebracht met composiet of indien nodig in combinatie met keramische onlays.

Bij meerdere ontbrekende kiezen wordt gekeken welke kiezen er missen, welke gemist worden en of dit door middel van een vaste of uitneembare voorziening  kan worden hersteld. Dit hangt af van de mogelijkheden, maar ook van uw eigen wens. Daarbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan frameprotheses, bruggen of implantaten of een combinatie.

Soms is het nodig dat er eerst een orthodontische behandeling bij de orthodontist wordt uitgevoerd, voordat de restauraties kunnen worden gemaakt. Er is dan bijvoorbeeld een ongunstige relatie tussen de boven- en ondertanden, forse uitgroei of te weinig ruimte door crowding die niet alleen met restauraties kunnen worden opgelost.

ONLINE INSCHRIJVEN

Inschrijven