Bleken - Tandartsenpraktijk Beijerinck

Bleken

Gedurende uw leven zal de kleur van uw tanden veranderen, wat tot gevolg heeft dat de tint van het gebit donkerder wordt. Deze verkleuring doet zich in de loop der jaren voor en is een natuurlijk proces, dat onder invloed van diverse factoren plaatsvindt. Om de kleurverandering van het gebit te keren, kan men ervoor kiezen om de tanden te bleken. Het glazuur van de tanden en kiezen wordt gebleekt, echter bleken vullingen, kronen en bruggen niet mee. We zullen vooraf bekijken of dit het geval is en met u bespreken.

In onze praktijk gebruiken we Opalescence.  Opalescence is een van de meest gebruikte merken voor tanden bleken in de tandartspraktijk en is een professionele veilige bleekgel.

De bleekgel zit in kleine spuitjes waarmee u zelf de juiste hoeveelheid in een bitje kan doen. Hiervoor worden precies passende bleekbitjes door ons gemaakt. U moet minimaal vijf dagen uw tanden bleken voordat u witte tanden hebt, vaak zitten hier nog enkele rustdagen tussen, maar hoe sterker de gel, hoe sneller het gaat. Wij werken meestal met het hoogste percentage van 16%, wat snel een mooi fris resultaat geeft.

Voor de gehele behandeling plannen we twee korte afspraken met u in. In de eerste afspraak van ongeveer een kwartier worden afdrukken genomen van het gebit. Een week later zijn de op maat gemaakte bleekbitjes klaar en krijg u de gel mee met de bleekinstructie.  Voor het beste effect dient tijdens de thuisbehandelperiode met Opalescence voorts het gebruik van koffie, thee, rode wijn, koolzuurhoudende dranken en tabak zoveel mogelijk te worden beperkt.

ONLINE INSCHRIJVEN

Inschrijven